Priscilla F. Harmanus♀
IN PROGRESS 🇳🇱🇺🇸🇪🇸

Dit is een nieuwe pagina.

geluksblog.nl/priscilla/personen/about-richard-stallman


Over Richard M. Stallman:

Richard Stallman is de oprichter van het GNU-project, dat in 1984 werd gelanceerd om het vrije besturingssysteem GNU (een acroniem voor "GNU's Not Unix") te ontwikkelen, en daarmee computergebruikers de vrijheid te geven die de meesten van hen hebben verloren. GNU is "Free en open-source" software: iedereen is vrij om het te kopiëren en te herdistribueren, en om grote of kleine wijzigingen aan te brengen.

Linux, GNU en de GPL

Tegenwoordig worden op Linux gebaseerde varianten van het GNU-systeem, gebaseerd op de kernel Linux ontwikkeld door Linus Torvalds, op grote schaal gebruikt. Er zijn naar schatting meer dan 17 miljoen gebruikers van GNU / Linux-systemen vandaag. Deze systemen worden vaak ten onrechte gewoon "Linux" genoemd; door ze "GNU / Linux" te noemen, wordt deze verwarring gecorrigeerd.

Stallman ontving in 1991 de Grace Hopper Award van de Association for Computing Machinery voor zijn ontwikkeling van de eerste Emacs-editor in de jaren zeventig. In 1990 ontving hij een MacArthur Foundation fellowship, en in 1996 een eredoctoraat van het Royal Institute of Technology in Zweden. In 1998 ontving hij samen met Linus Torvalds de Pioneer Award van de Electronic Frontier Foundation; in 1999 ontving hij de Yuri Rubinski-herdenkingsprijs.


📁 Bron: https://www.gnu.org/press/2001-05-04-GPL.html📁 What links here


Linux, GNU en de GPL | Thema's | Regering | Cybersecuritygap.com Priscilla Harmanus Over Onderzoek Informatieveiligheid en Vitale Infrastructuur in de Digitale Overheid

Open source en free software | Thema's | Regering | Cybersecuritygap.com Priscilla Harmanus Over Onderzoek Informatieveiligheid en Vitale Infrastructuur in de Digitale Overheid 


Priscilla Harmanus: How I discovered Free Software and met RMS


  Zie ook


Over Eben Moglen

Over de Free Software Foundation

Filmdocumentaire "Revolution OS uit 2001" geregisseerd door J.T.S. Moore

Priscilla Harmanus: How I Discovered Free and Open-source Software and met RMS

geluksblog.nl/priscilla/personen/about-richard-stallman

 
Map
Info