Priscilla F. Harmanus♀
IN PROGRESS 🇳🇱🇺🇸🇪🇸

Dit is een nieuwe pagina.

geluksblog.nl/priscilla/over-mij/verleden-heden-en-toekomst

Open, liefdevol, intiem en seksueel

We worstelen allemaal in bepaalde mate met het leven; hoe we er invulling aan kunnen geven zodat we ons gelukkig en tevreden voelen. We zoeken ons geluk in een bevredigende baan, warme vriendschappen, inspirerende bezigheden en een fijne liefdesrelatie.   Er is natuurlijk niets mis mee om ons leven een beetje leuk in te willen vullen en daar graag een partner bij te zien,    maar als denken over je relatie obsessief wordt - 'vertrouw dan op je innerlijke wijsheid.'     En als het pijn doet.. doorgaan of stoppen? Zelf heb ik voornamelijk last van verlatingsangst in mijn relaties, omdat ik me aangetrokken voel tot mannen die mij in de relatie op afstand houden. Die verlatingsangst is dus vrij reëel; de kans is groot dat ze elk moment weg kunnen zijn.            Verlatingsangst is mij echter zo bekend, dat het ‘normaal’ en zelfs goed voor me voelt. Dacht ik. Het is voor mij een intens signaal dat ik van iemand houd.  Is mijn verlatingsangst of bindingsangst terecht?     Het is logisch dat je verlatingsangst ervaart als je partner jullie emotionele connectie verwaarloost.        En het is ook logisch dat je bindingsangst ervaart als je partner jou een emotionele connectie opdringt. Eén van mijn eerste vragen zou dan zijn: “Wat doet je partner waardoor jij in je angst schiet?”  Volgens de hechtingstheorie, waarmee in  praktijk gewerkt wordt, zijn dit tekenen van een onveilige hechting. Mijn afhankelijke houding en sterke focus op mijn geliefde hadden me weinig goeds gebracht, dus ik was er he-le-maal klaar mee.             Ik wilde me dolgraag onafhankelijk, zelfstandig en sterk voelen, ook zonder geliefde.   Ik wilde graag tevreden met het leven zijn, maar bovenal een gevoel van emotionele veiligheid (een sense of belonging) ervaren.     Ik wilde groeien als persoon en meer zelfstandigheid en zelfvertrouwen ontwikkelen. Het was een tegenreactie op alle ellende in de jaren daarvoor.

Je ziet het tegenwoordig steeds vaker: mensen die publiekelijke openbaringen doen over hun depressie, hun verslaving, hun burn-out of hun schoonheids’foutjes’. Ze delen, schijnbaar zonder gêne, hun tekortkomingen met de wereld.    Via social media of blogs, vlogs en columns.   Mensen snakken ernaar te DELEN.

                   Ik doe het ook veelvuldig.     Niet alleen hier, in deze artikelen, maar ook in mijn dagelijks leven, met mijn vrienden en familie.    Met psychologen en coaches. Of heel eerlijk, met wie dan ook wil luisteren (daar is dit blog het bewijs van). Ik maak van mijn hart absoluut geen moordkuil, kun je wel zeggen.    

   Toen ik nog erg afhankelijk was, dacht ik dat ik volledig onafhankelijk moest worden. Dat dat het einddoel was. Ik verlangde ernaar om me sterk te voelen en mezelf te kunnen redden. Ik zou dan niemand meer nodig hebben. Ik zou dan verlost zijn van mijn angsten en behoeftigheid.  Het leek me heerlijk.
What links here


  1. Informatie van Priscilla Harmanus | Cyberspace & Cybercrime | Cybersecuritygap.com - Priscilla Harmanus over Onderzoek Informatieveiligheid en Vitale Infrastructuur in de Digitale Overheid
  2. Levensgebeurtenis
  3. changingminds.org
  4. creatingminds.org
  5. Kun je van je verlatingsangst/bindingsangst af komen? – Stefanie Rondags 18 maart 2018
  6. THE BRAIN FROM TOP TO BOTTOM | SEEKING PLEASURE AVOIDING PAIN
  7. Hoe emotioneel verbonden ben jij met de mensen om je heen? – Stefanie Rondags 24 mei 2018
  8. Ben jij afhankelijk of onafhankelijk in je relaties? – Onafhankelijkheid is niet het einddoel – Stefanie Rondags 15 september 2018


Zie ook

Dit is een nieuwe pagina.geluksblog.nl/priscilla/over-mij/verleden-heden-en-toekomst

 
Map
Info