Priscilla F. Harmanus♀
IN PROGRESS 🇳🇱🇺🇸🇪🇸

Dit is een nieuwe pagina.

geluksblog.nl/priscilla/over-mij/levensgebeurtenis

Openlijk, liefdevol, intiem en seksueel


Het kan op ieder moment in je leven gebeuren: het loopt niet soepel op het gebied van relaties, liefde en seksualiteit. Je merkt dat wat je altijd deed niet meer bij je past, er is een onverwachte nieuwe factor in je leven, een levensgebeurtenis zet alles in nieuw perspectief of je ontdekt een kant van jezelf waar je meer mee wilt. Door middel van technieken helpt het om de situatie helder te krijgen. Hierdoor krijg je grip op de situatie en inzicht in de onderliggende emoties. Je werkt toe naar een manier van leven en liefhebben die bij jou past.Erkennen: Wat wil ik precies in leven, liefde, seks en relaties

Verdieping

Onderzoeken: Waarom doe ik wat ik doe? Wat zit daarachter?

Verandering

Communicatie: Hoe praat ik over mijn verlangen en grenzen?

Beslissing

 


Soms vind ik het lastig om te bepalen of ik echt al zoveel gegroeid ben in het overwinnen van mijn onveilige hechting, en de liefdesverslavingspatronen die daaruit voortkomen, als ik denk.

Stel je hebt moeite met verbinding. Je hebt de neiging om in relaties iemand niet al te dichtbij te laten komen. Je hebt veel tijd en ruimte voor jezelf nodig en je wilt voelen dat je vrij bent om te doen en laten wat je wilt. Je voelt je al snel benauwd en overvraagd door de wensen van de ander. Het bewaren van enige afstand voelt veiliger en simpelweg prettiger voor jou. Je komt telkens in dezelfde ellende terecht: je geliefden zijn verdrietig en boos (maar stiekem gewoon bang), omdat dit gedrag hen het gevoel geeft dat je niet om hen geeft. Zij voelen het als een gebrek aan verbinding. Ze zeggen daardoor geen diepe band met je te voelen. Ze trekken aan je, maken drama en lijken constant ontevreden te zijn. Maar.. Jij kunt niet meer verbinding dan dit opbrengen. Elke keer loopt het hierop stuk. Je relaties vormen een bron van pijn, zowel voor de ander als voor jou. Je zou op dit vlak wel willen groeien, maar niet als dat zoveel stress en weerstand oplevert. Je hoopt eigenlijk dat er ooit iemand zal komen die jouw wens tot afstand respecteert en zelfs waardeert, waardoor alles moeiteloos zal gaan. Of dat je ooit eens zó verliefd zal worden op iemand, dat je net zoveel verbinding zal willen als je geliefde. En dat dat altijd zo zal blijven, omdat deze persoon fantastisch zal zijn.


What links hereGerelateerdZie ook

Dit is een nieuwe pagina.geluksblog.nl/priscilla/over-mij/levensgebeurtenis


 
Map
Info