Priscilla F. Harmanus♀
IN PROGRESS 🇳🇱🇺🇸🇪🇸

iPriscilla ♀🇳🇱

Snowden 2016 (film) [HOT] • Alle hyperlinks die naar een andere website leiden, hebben deze mooie blauwe kleur: voorbeeldlink

Dit is een nieuwe webpagina

Fri Mar 26 2021 03:18:20 GMT+0100 (Midden-Europese standaardtijd)


Omschrijving:

De jonge, enthousiaste en idealistische Edward Snowden dacht dat zijn droom werkelijkheid werd toen hij aan de slag ging bij de CIA en de NSA. Al snel ontdekt hij echter dat de Amerikaanse inlichtingendiensten zich schuldig maken aan cyber- surveillance. De NSA, gesteund door grote bedrijven, schendt de grondwet door bergen gegevens te verzamelen en alle vormen van telecommunicatie wereldwijd te volgen. Snowden is geshockeerd door deze systematische inbreuk op ons privéleven en besluit om bewijsmateriaal te verzamelen. Als klokkenluider maakt hij dit alles openbaar en offert hij zijn vrijheid en privacy op. In juni 2013 ondergaan twee journalisten een risicovolle onderneming en ontmoeten ze hem in zijn hotelkamer in Hong Kong. In een race tegen de klok proberen ze de onweerlegbare bewijzen tegen Snowden te analyseren voor hun publicatie. De onthullingen die in deze kamer zullen gebeuren vormen de kern van het grootste spionageschandaal in de geschiedenis van de Verenigde Staten.


Cast & Crew
Nicolas CageScott EastwoodJoseph Gordon-LevittRhys IfansMelissa LeoLogan Marshall-GreenTimothy OlyphantZachary QuintoBen SchnetzerLakeith Lee StanfieldTom WilkinsonShailene Woodley


Edward Snowden - Iemand met misschien nog wel meer moed en lef dan een gemiddelde "oorlogsheld" die zijn kameraden onder vijandelijk vuur in veiligheid brengt. Snowden heeft het lef en de moed om zijn democratische principes belangrijker te vinden dan zijn eigen (kwaliteit van) leven en dat van zijn vriendin. Omdat hij vindt dat hij de misstanden van zijn eigen Amerikaanse overheid met de wereld moet delen, zodat de wereld kan oordelen. Hij neemt het op tegen de machtige veiligheidsdiensten van de VS, de haviken in het Witte Huis (van zowel Republikeinse als Democratische gezindheid) en (een deel van) de publieke opinie.
Magistraal vertolkt door acteur Joseph Gordon-Levitt (Third Rock From The Sun) - hij slaagt er in om Snowden enerzijds de rust te geven van de "stille nerd" die nauwelijks opvalt bij collega's, maar ondertussen niets ontgaat en tegelijkertijd Snowden ook de energie te geven van een steeds heftigere gewetensvraag, die uit eindelijk uitmondt in zijn principiële keuze om het ondemocratisch handelen van de CIA aan de kaak te stellen.

Voor patriottische Amerikanen zal hij nog lang de grootste landverrader van de VS zijn en blijven - maar in mijn ogen is Snowden een van de meest dappere en principiële klokkenluiders van onze tijd. Ik ben er van overtuigd dat de geschiedenis hem in de toekomst zal belonen met de eer die hem toekomt.

Geweldige film voor iedereen die het fijne wil weten van Edward Snowden - zijn leven, zijn carrière en zijn overwegingen om te doen wat hij heeft gedaan!


About

Every

 
Map
Info